segunda-feira, 10 de novembro de 2014

Föreläsning Jucelino Luz i São Lourenço MG (Brasilien) - Dag 2014/11/08

Föreläsning Jucelino Luz  i São Lourenço MG (Brasilien) - Dag 2014/11/08


Jucelino Nobrega da Luz, föreläste om denna dag 2014/11/08 - på St Lawrence MG, tack vare de ansträngningar som Mr Inbjudande Donizete, bosatt i regionen och stöd till företagare cidade.Com gratis inträde. .where Var det möjligt att ta upp olika frågor såsom smältande polarisar, global uppvärmning, skogsskövling, vattenbrist på planeten, torka, våldet i Brasilien.
En mer detaljerad sammanfattning av några viktiga punkter för vår förståelse:

Begreppet konsumtionssamhället är ett av många försök att förstå de förändringar som sker i det moderna samhället. Hänvisar till vikten av att konsumenten har vunnit i bildandet och stärkandet av vår identitet och bygga sociala relationer. Således, nivån och stil av konsumtion blivit den viktigaste källan till kulturell identitet och deltagande i samhällslivet, acceptans i en grupp och skillnad med andra. Vi kallar konsumism expansion av kultur av "haves" på bekostnad av den kultur av "vara".

Konsumtionen invaderar olika sfärer av det sociala, ekonomiska och politiska livet, kulturellt. I denna process, offentliga tjänster, sociala förhållanden, Karaktär, tidpunkter och den mänskliga kroppen i sig förvandlas till handelsvaror. Eftersom industrialisering 1940-2014, haft en mycket stor inverkan på C02-utsläppen i atmosfären som finns i mer än 415 miljoner i dag och partiklar att nå "Chaos" bara behöver 500 miljoner.

Miljöpåverkan från konsumtion

Medborgarskap och hållbar konsumtion (Våra val gör en skillnad)

Föreslagna förändringar i konsumtionsmönster (etisk konsumtion, ansvarsfull konsumtion och ansvarsfull konsumtion)

VATTEN
En funktion alltmer hotad
Fördelningen och förbrukning av färskvatten i världen
Vatten i Brasilien
Hem till 13,7% av världens sötvatten. Mer än 73% av tillgängligt färskvatten i landet är i Amazonas.

Brasilien spelar också hög svinnet från 23% till 65% av behandlat vatten för konsumtion förloras inom distribution, beroende på villkoren för distributionsnät lagring. Förutom dessa förluster av vatten i banan mellan bearbetningsstationerna och konsumentavfall är också stora i våra hem, som innebär, till exempel, den tid som krävs för att ta ett bad, själva formen och bada användningen av urladdningskärlet hälsa som konsumerar en hel del vatten, disk med vatten med slangen som en kvast för rengöring uppfarter, tvätta bilar osv .. Sao Paulo, Minas Gerais, Rio de Janeiro, kan lida under 2022 på grund av att utbudet stora torka som skulle kunna drabba landet.

Vattenanvändning
hushåll
renhållning

I Brasilien, ministeriet för städer, cirka 60 miljoner brasilianare (9,6 miljoner hushåll på landsbygden) inte betjänas av elnätet avlopp, och av dessa är cirka 15 miljoner (3,4 miljoner hushåll) har tillgång till kranvatten. Ännu mer alarmerande är den information som, när de samlas in, endast 25% av avloppsvattnet behandlas, resten dumpas "i natura", det vill säga utan någon behandling i en å eller i havet.

Framför allt, vi kör en risk för strömavbrott hända fram till 2017.

För att undvika ett allvarligt problem Brasilien måste plantera träden med 180 miljoner fram till 2017 och; världen behöver 2 miljarder totalt.

Fritid och turism
Ekoturism: ett hållbart sätt att använda naturresurser (skog: mycket mer än en uppsättning av träd)

Hållbart utnyttjande av virke

Enligt FAO (Food and Agricultural Organization, FN-organet tillägnad livsmedel och jordbruk), sedan 90-talet förstördes 16,1 miljoner hektar växtlighet per år, 15,2 miljoner i tropikerna. Mellan 1990 och 2000 skedde den största avskogningen i fattiga länder som Argentina, Brasilien, Kongo, Indonesien, Mexiko, Nigeria och Sudan. Samma undersökning visade att den främsta orsaken till miljöförstöring är omvandlingen av skogar till jordbruk, bränder och överanvändning av skogsresurser.

Den smältande polarisarcalotas kommer också att vara ett allvarligt problem för dem som bor nära stränderna; -Om talar lite om ämnet, men situationen är allvarlig med 2021, ökar och avancera tidvatten.

Att bevara den biologiska mångfalden är en plikt för alla

www.jucelinodaluz.com.br
www.jucelinoluz.com
www.jucelinoluz.jp
www.jucelinoluz.cn

Nenhum comentário:

Postar um comentário